سرانه مصرف برنج هر ایرانی
هر ایرانی بهطور متوسط ۳۵ کیلوگرم در سال برنج مصرف میکند. مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه، هر ایرانی بهطور متوسط ۳۵ کیلوگرم در سال برنج مصرف میکند و با توجه به جمعیت ایران، به سه میلیون تن برنج سفید برای مصرف سالیانه و ۲۰۰ هزار تن هم برای ذخیره راهبردی نیاز است. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، سهراب سهرابی با اشاره به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید برنج در کشور افزود: با برنامهریزیهای مختلف مانند جایگزینی بذر پرمحصول، واردات فناوری بذر هیبرید، مدیریت آبیاری و سایر اقدامات، در تلاش هستیم تا میزان تولید برنج را افزایش دهیم. مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه محصول برنج دومین غذای اصلی مردم ایران است، اظهار کرد: در سالهای مختلف سطوح زیر کشت در ایران متغیر بوده و بهطور متوسط در ۱۹ استان کشور برنج کشت میشود که بیش از ۷۰ درصد کشت برنج در سه استان شمالی کشور است. به گفته وی، استان گیلان با ۲۳۰ هزار هکتار رتبه نخست، استان مازندران با ۲۱۰ هزار هکتار رتبه دوم و استان گلستان با حدود ۷۰ هزار هکتار کشت برنج در رتبه سوم قرار دارد.