فعالان خصوصی
دلیل افزایش قیمت پیاز قیمت عمده فروش مرغ نقش اتاقهای مشترک بازرگانی

دلیل افزایش قیمت پیاز
در روزهای اخیر در میان کالاهای کشاورزی، پیاز افزایش قیمت چشمگیری داشته است؛ بهطوریکه این محصول در مغازهها از کیلویی۲۰ تا ۳۰ هزار تومان قیمت خورده و گفته میشود حتی به بالای ۳۰هزار تومان هم در برخی مناطق رسیده است. در این راستا سیدرضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آمار تولید پیاز گفت: «در سال زراعی 1400_1399، سهمیلیون و ۴۰۷ هزار و ۷۴۰ تن پیاز با سطح زیر کشت ۶۷هزار و ۸۲۴ هکتار تولید شده است که این رقم در سال 1401-1400 به سهمیلیون و ۹هزار و ۸۲۴ تن به سطح زیر کشت ۶۱هزار و ۷ هکتار رسیده است.» وی ادامه داد: «یعنی بهطور کل حدود سهمیلیون تن تولید پیاز در کشور داریم، بنابراین کمبودی وجود ندارد.» نورانی در پاسخ به اینکه گفته میشود صادرات روزانه ٢٠٠٠ تن پیاز به پاکستان منجربه افزایش قیمت شده است و آیا چنین موضوعی صحت دارد؟ گفت: «پاکستان امسال دچار سیل شد و تمام محصولاتش از بین رفت، بنابراین نیاز به واردات داشتند و از نزدیکترین کشور همسایه یعنی ما خرید کردند. البته صادرات روزانه ٢٠٠٠ تن پیاز به پاکستان درست نیست و بایستی میزان صادرات را از مراجع مربوطه پیگیری کرد.»
قیمت عمده فروش مرغ
رئیس اتحادیه پرنده و ماهیفروشان قیمت فروش عمده مرغ در میادین بهمن را ۴۷هزار تومان و قیمت در سطح خردهفروشیها را ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان عنوان کرد. مهدی یوسفخانی در گفتوگو با ایسنا، قیمت فروش مرغ به صورت عمده در میدان بهمن را کیلویی ۴۷هزار تومان اعلام کرد. کمتر از یک ماه پیش معاون بازرگانی سازمان میادین میوهوترهبار، قیمت عمده فروش مرغ در میدان بهمن را کیلویی ۴۹ تا ۵۰ هزار تومان اعلام کرده بود. همچنین به گفته وی خردهفروشیها مرغ را تا مرز ۶۰ هزار تومان میفروشند و حداقل قیمت نیز کیلویی ۵۰ هزار تومان است. رئیس اتحادیه پرنده و ماهیفروشان با بیان اینکه قیمت فروش مرغ در میدان بهمن در دو روز گذشته کاهش نداشته، علت کاهش قیمت در روزهای قبلی را «ضعیف و کم بودن» تقاضا عنوان کرد. یوسفخانی کمتر از یک ماه پیش قیمت مرغ در سطح خردهفروشیها را کیلویی ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان عنوان کرده بود. گفتنی است قیمت مصوب مرغ در آبانماه امسال ۶۳ هزار تومان تعیین شد.
نقش اتاقهای مشترک بازرگانی
نایبرئیس اتاق ایران، در نشست کمیسیون تخصصی توسعه صادرات غیرنفتی اتاق مشترک ایران و برزیل گفت: «بخش خصوصی باید بتواند تصمیمساز حوزه توسعه تجارت بینالمللی باشد و قطعاً اتاقهای مشترک نقش مهمی در نهادینه کردن و اثرگذاری این بخش در اقتصاد کلان کشور و توسعه صادرات غیرنفتی دارند.» حسین سلاحورزی افزود: «صنعتگران و متخصصان ایران در حوزههای زیرساخت و خدمات فنی و مهندسی، معدن، دارو، تجهیزات پزشکی و ماشینآلات کشاورزی، حرفهای زیادی برای گفتن دارند و اتاق بازرگانی مشترک میتواند زمینه لازم برای بههمرسانی و استفاده از این ظرفیتها برای کمک به توسعه تجارت را فراهم آورد.»