| کد مطلب: ۷۲۲۰

صبحانه در میانه بحران

ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین بایدن را به بریتانیا کشید

ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین بایدن را به بریتانیا کشید

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحدۀ آمریکا، برای هفتمین‌بار وارد بریتانیا شد. او پیش از آن که در نشست سران ناتو در لیتوانی حاضر شود، شامگاه یکشنبه وارد لندن شد. این در حالی است که اولین سفر بایدن در جایگاه رئیس‌جمهوری نیز به بریتانیا انجام شد. او 22 فروردین امسال نیز به بریتانیا سفر کرده بود که اولین دیدارش با ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا در ساختمان شماره ۱۰ داونینگ استریت بود و این دومین بار است که با ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، در این کشور دیدار و گفت‌وگو می‌کند. اما هفتمین سفر بایدن به بریتانیا از آنجایی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که دو روز پس از تصمیم ایالات متحده برای تحویل بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین است و این تصمیم ایالات متحده نگرانی‌های بسیاری را در هم‌پیمانانش و کشورهای عضو ناتو مانند اسپانیا، کانادا و به ویژه بریتانیا در پی داشته است.

7 سفر بایدن در مقابل 3 سفر ترامپ

جو بایدن برای هفتمین بار وارد بریتانیا شد، درحالی‌که ترامپ در کل 4 سال ریاست‌جمهوری‌اش تنها 3 بار به بریتانیا سفر کرد، آن‌هم از اواسط سال دوم انتخابش. در حقیقت ترامپ پس از آنکه یک‌ونیم‌سال از عمر ریاست‌جمهوری‌اش می‌گذشت برای اولین بار به بریتانیا سفر کرد. هرچند از سال 2019 - سومین سال ریاست‌جمهوری ترامپ - کرونا شیوع پیدا کرد و بسیاری کاهش سفرهای رؤسای‌جمهور آمریکا به بریتانیا را به شیوع این ویروس گره می‌زنند.

محور اصلی سفر بایدن به بریتانیا

با وجود آنکه کاخ سفید طی بیانیه‌ای دلیل سفر جو بایدن به بریتانیا را با هدف «تقویت روابط نزدیک بین دو کشور» اعلام کرده، اما قرار است موضوع اوکراین نیز مطرح شود. گفته می‌شود که موضوع «نشست آتی سران ناتو در حمایت از اوکراین» محور اصلی مذاکرات بایدن با مقامات بریتانیاست. بایدن و سوناک درباره اوکراین و لزوم حمایت از کی‌یف برای پایان دادن به جنگ و پیشرفت ضدحمله اوکراین گفت‌وگو و تاکید کردند: «مهم این است که شرکای بین‌المللی، از اوکراین در دفاع بلندمدت خود برای پیروزی در این جنگ و تضمین رسیدن به یک صلح ناپایدار حمایت کنند.»

ملاقات در قلعه ویندزور

جو بایدن برای ملاقات با پادشاه چارلز به قلعه ویندزور رفت تا درباره تغییرات آب‌و‌هوایی به گفت‌وگو و تبادل‌نظر بپردازند. این اولین دیدار بایدن و چارلز در جایگاه پادشاهی و پس از تاجگذاری اوست چون جو بایدن در تاجگذاری حضور نداشت. دو سال پیش هم بایدن در خلال اجلاس تغییرات آب‌و‌هوایی سازمان ملل که در اسکاتلند برگزار شده بود، از اقدامات پادشاه چارلز تمجید کرده بود.

گفتنی است که آنتونی بلینکن و چند مقام ارشد کاخ سفید، بایدن را در قلعه ویندزور همراهی کردند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری، جن اومالی دیلن، دستیار رئیس‌جمهور و معاون رئیس دفترش و آنی توماسینی، مشاور ارشد رئیس‌جمهوری او را در دیدار با چارلز همراهی کردند.

استفاده از بمب خوشه‌ای به آمریکا تحمیل شد

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا نیز با تاکید بر همکاری‌های امنیتی و اقتصادی که منافع شهروندان دو کشور را تامین کند، طی بیانیه‌ای اعلام کرده است: «اتحاد ما در حال حاضر که با چالش‌های جدید و بی‌سابقه‌ای برای امنیت عمومی و اقتصادی خود روبه‌رو هستیم، بیشتر از هر زمان دیگری حائز اهمیت است. هرکاری که لازم باشد برای امنیت کشورهای عضو ناتو و همچنین همکاری‌های اروپا و آن‌سوی اقیانوس اطلس انجام خواهیم داد.»

او افزود: «بریتانیا متحد اصلی اروپا در ناتو و مهم‌ترین شریک تجاری، دفاعی و دیپلماتیک ایالات متحده آمریکا است و در خط مقدم ارائه حمایت‌هایی قرار دارد که اوکراین برای دستیابی به موفقیت در میدان نبرد به آنها نیاز دارد. بریتانیا مصمم است به تعهد خود در برابر کنوانسیون منع استفاده از مهمات خوشه‌ای - ممنوعیت تولید و به‌کارگیری بمب‌های خوشه‌ای - پایبند بماند.»

این در حالی است که سخنگوی رسمی نخست‌وزیر بریتانیا در مورد تصمیم آمریکا در ارسال بمب‌ خوشه‌ای به اوکراین اعلام کرد، این تصمیم برای آمریکا «گزینه سختی بود» و به «دلیل تجاوز روسیه» به ایالات متحده «تحمیل» شده است. به هر حال هر کشوری تصمیم خود را در این باره می‌گیرد ولی ما به تعهدات خود پایبند هستیم که شامل برحذرداشتن دیگران در استفاده از این سلاح‌هاست.

بایدن در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه با سران ناتو دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. او به همراه دیگر اعضای ناتو حمایت و همبستگی خود را از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین نشان خواهد داد و به او این اطمینان را می‌دهد که اوکراین در آینده عضو این ائتلاف نظامی خواهد شد.

جو بایدن و رجب‌طیب‌اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه پیش از نشست ناتو در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی یک تماس تلفنی برقرار کردند که طی آن هر دو به چالش‌های مربوط میان اعضای ناتو و همچنین عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی پرداختند. رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه با سی‌ان‌ان درخصوص عضویت اوکراین در ناتو هشدار داد و تاکید کرد: «در حال حاضر ورود این کشور به ناتو به دلیل معاهده دفاعی مشترک ناتو، موقعیت را به جنگ با روسیه می‌کشاند. من فکر نمی‌کنم که در حال حاضر در میانه جنگ اتفاق‌نظری درباره عضویت اوکراین در خانواده ناتو وجود داشته باشد.» در حقیقت او حتی بررسی عضویت اوکراین در ناتو را مستلزم اتمام جنگ دانسته است.

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

آخرین اخبار