آمریکا و فرانسه: مدرکی درباره مداخله ایران در حملات به اسرائیل پیدا نکردیم
هماهنگکننده شورای ارتباطات راهبردی کاخ سفید با اشاره به اینکه «حمایتهای نظامی آمریکا از اسرائیل ادامه مییابد»، گفت که دولت آمریکا در حال حاضر شواهدی برای اثب
هماهنگکننده شورای ارتباطات راهبردی کاخ سفید با اشاره به اینکه «حمایتهای نظامی آمریکا از اسرائیل ادامه مییابد»، گفت که دولت آمریکا در حال حاضر شواهدی برای اثبات ادعای دست داشتن ایران در حمله مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی ندارد. جان کربی دیروز در گفتوگویی با شبکه انبیسی در پاسخ به اینکه «با توجه به ادعای جمهوریخواهان مبنی بر دست داشتن ایران در این حمله، چه نظری دراینباره دارد؟»، گفت: «فکر میکنم باید صادق باشیم که مطمئناً، ایران در اینجا شریک جرم است. منظورم این است که آنها سالها از حماس حمایت کردهاند، از آموزش گرفته تا عرضه ابزارهایی برای توانمند کردنشان و تامین مالی آنها. جای سوال ندارد که آنها حامی دولتی گروههایی تروریستی مانند حماس هستند. بنابراین، فضای همدستی وجود دارد و شکی در آن نیست. ما فعالانه در تلاشیم ببینیم آیا شواهد یا اطلاعاتی دال بر مشارکت بهخصوص ایران در برنامهریزی یا تامین منابع این حملات وجود دارد یا نه. فعلاً چیزی پیدا نکردهایم».
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه نیز دیروز در یک نشست خبری با بیان اینکه کشورش مدرک موثقی درباره نقش ایران در حمله اخیر جنبش مقاومت فلسطین علیه اسرائیل ندارد، از نظر دادن دراینباره خودداری کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، مکرون دراین باره گفت: «من درباره دست داشتن مستقیم ایران که مدرکی رسمی هم برای آن نداریم، نظری نمیدهم». وی در ادامه با بیان اینکه «واضح است که اظهارات علنی مقامات ایران غیرقابل قبول بود»، ادعا کرد که احتمال اینکه به حماس (از سوی ایران) کمکی پیشنهاد شده باشد، وجود دارد. رئیسجمهور فرانسه در یک کنفرانس خبری مشترک با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، گفت: «اما مراقب این موضوع هستیم تا اطلاعات موثقی گردآوری کنیم.»
از سوی دیگر، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دیدار خود با وزیر خارجه عربستان سعودی برای گفتوگو درخصوص وضعیت فلسطین و رژیم صهیونیستی خبر داد. جوزپ بورل روز سهشنبه در صفحه شخصی خود نوشت: «امروز با فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی دیدار کردم تا تبادلنظری درخصوص شرایط پیرامون فلسطین/اسرائیل داشته باشیم. افزایش تلاشهای بینالمللی برای متوقف کردن خشونتها و جلوگیری از بیثباتی منطقهای ضروری است».
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه نیز دیروز در واکنش به ادامه درگیریها میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی گفت: «آمریکا تلاش کرد سازش در خاورمیانه را در انحصار خود درآورد، اما توجهی به ایجاد راهحلهای میانه و مورد قبول دو طرف نداشت». وی افزود: «من فکر میکنم که بسیاری با من موافق خواهند بود که تنش شدید در خاورمیانه نمونه آشکاری از شکست سیاست آمریکا در خاورمیانه است. برای حل مناقشه فلسطین و اسرائیل، تصمیم شورای امنیت سازمان ملل در مورد ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی باید اجرا شود. ایالات متحده در خاورمیانه سعی در انحصار حل و فصل داشت، اما متأسفانه نگران یافتن سازشهای قابلقبول برای هر دو طرف نبود. برعکس، آنها با طرح ایدههای خود در مورد چگونگی انجام این کار، هر دو طرف را - یعنی هر دو - ابتدا بر یکی، سپس بر طرف دیگر، اما هر بار بدون در نظر گرفتن منافع اساسی مردم فلسطین تحت فشار قرار دادند. اما در هر صورت، هر اتفاقی هم بیفتد، موضع ما این است که خسارات وارده به غیرنظامیان باید به حداقل برسد و به صفر برسد و ما از همه طرفهای درگیر میخواهیم که این کار را انجام دهند». پوتین گفت: «روسیه خطر جذب طرفهای جدید به درگیری
فلسطین و اسرائیل را بالا میداند و کاهش تنش در آینده نزدیک در منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل انتظار نمیرود».