شاهدان فاجعه تجریش/ «آنقدر آدم روی زمین ریخته بود که اگر میدیدی، وحشت میکردی»
حالا همه شاهدان میدان قدس، پشت چشمهایشان تصویری از انفجار و مرگ دارند، همان روزی که «مردم داشتند خیلی عادی زندگی میکردند.»
حالا همه شاهدان میدان قدس، پشت چشمهایشان تصویری از انفجار و مرگ دارند، همان روزی که «مردم داشتند خیلی عادی زندگی میکردند.»
پرندگان مهاجر در روزهای جنگ زودتر از همیشه از تهران رفتند
در همهمه و شلوغی قطعه، یک شهید را به خاک میسپارند، برای یک نفر تلقین میخوانند و مردی بالای سر مزار شهیدش فاتحه میخواند. خانوادهها فرصتی برای عزاداری ندارند؛ پیکرهای زیادی امروز به خاک سپرده میشوند و باید آنجا را به عزادارانی دیگر بسپارند.
هدا در میان بمباران تهران خودش را به تهران رساند تا با کودکی که به تازگی به سرپرستی پذیرفته برای اولین بار ملاقات کند؛ ملاقاتی در میانه جنگ برای رسیدن به آغوش خانواده.
امین گودرزی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز میگوید: این پایگاه بهصورت مستقیم مورد اصابت موشک هوا به زمین قرار گرفته و اطراف آن هم هیچ مرکز نظامی وجود ندارد. به گفته او، این حمله تلفات جانی و مصدومی نداشته و همکاران پایگاه اورژانس شهدای هویزه در ماموریت حضور داشتند: «این منطقه پایگاههای اورژانس دیگری هم دارد اما این پایگاه، عملیاتی است و حالا بهصورت ۱۰۰ درصد تخریب شده است. از ابتدای درگیریها تاکنون بهجز این مورد، دیگر مراکز درمانی استان مورد آسیب قرار نگرفتهاند.»
بیمارستانها از صدور گواهی طول درمان برای مهاجران منع شدهاند
معاون پیشین افکارسنجی تحقیقات صداوسیما: ۷۰ درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتگر، زیر خط فقرند.
زن جوان و دخترش پشت یخچال غذافروشی کوچکی در خیابان خیام تهران ایستادند و قیمت ساندویچ بندری را از فروشنده پرسیدند: «۱۲۰ هزار تومان.» زن از خرید پشیمان شد و رفت.
تدوین شاخصهای عدالت جنسیتی در یک سند بالادستی ملی، برای اولینبار در برنامه ششم توسعه و دولت دوازدهم انجام شد؛ تصمیمی که از نگاه برخی نقطهعطفی در زمینه عدالت جنسیتی در ایران است که تا امروز اجرایی نشده، همچنان ۳۱ سند استانی آن در بایگانی استانداریها خاک میخورد و هنوز نشانهای از پیگیری آن در دولت چهاردهم دیده نمیشود؛ دولتی که با شعار حق، عدالت و پیگیری حقوق زنان به صحنه آمد.
فرشته باقری حفاظتگر مردمی میگوید این محدودیتها عرفی است، مثل قانونی نانوشته که در حوزه حیاتوحش و محیططبیعی بیشتر دیده میشود و حتی در بخش صنعتی هم کمتر پذیرفته میشود که یک زن، کارشناس محیطزیست آنهاست