الهه محمدی

الهه محمدی

خبرنگار گروه اجتماعی

مقالات
  • از این لحظه آزادِ آزادِ آزادی
  • یک وطن اندوه

    یک وطن اندوه

    گزارش مستقیم از سقز / مهسا امینی

  • از کسی نمی‌ترسیم؛ شکایت می‌کنیم

    از کسی نمی‌ترسیم؛ شکایت می‌کنیم

    گفت‌وگوی هم‌میهن با دایی و مادربزرگ مهسا امینی ساعتی قبل از مرگ او.

  • حذف مسیرهای رکاب‌‏زنی

    حذف مسیرهای رکاب‌‏زنی

    از اصفهان خبر می‌‌رسد که بین استانداری و شهرداری این شهر درباره توسعه مسیرهای دوچرخه‌سواری اختلاف افتاده؛ شهرداری اصفهان که از دوره قبل طبق مصوبه شورای هماهنگی ترافیک استان موظف شده بود ۷۷۷کیلومتر مسیر دوچرخه‌سواری ایجاد کند، حالا با فشار بعضی اعضای شورای شهر و فشارهای بیرونی، از ماجرا پاپس‌کشیده و کار به جمع‌‌آوری شبانه مسیرها دوچرخه‌سواری رسیده است. یافته‌‌های هم‌میهن نشان می‌‌دهد این فشارها بیشتر به دلایل سیاسی و از همه مهم‌تر به‌دلیل مخالفت با دوچرخه‌سواری زنان در اصفهان که در سال‌های گذشته روبه‌گسترش بود، وجود دارد.

  • مصائب اتوبوس سواری

    مصائب اتوبوس سواری

    «له می‌‌شویم و چاره نداریم. هرروز صبح خواب‌آلود می‌‌رویم، می‌‌چپیم در اتوبوس‌‌های تجریش که برویم بالای‌شهر، عصرها دوباره با هزارزور خودمان را در بی‌‌آرتی‌‌ها جا می‌‌دهیم.»؛ این حال‌وروز بسیاری از مسافران تهران‌نشین است. مسافرانی که برای رفت‌و‌آمد از اتوبوس استفاده می‌‌کنند اما یا به‌زور خودشان را در ازدحام مسافران جا می‌‌دهند یا بین‌مسیر به‌خاطر خرابی بی‌‌آر‌تی‌ها، پیاده می‌‌شوند تا بدوند سمت اتوبوس بعدی؛ با همان فشار و مشقت.

  • آزارجنسی 7 کودک

    آزارجنسی 7 کودک

    خبر این‌بار از یکی از روستاهای قم رسیده است: مردی حدودا ۶۵ساله، شش‌پسربچه و یک دختربچه را آزارجنسی داده و حالا در زندان شهر قم در بازداشت است. این مرد در یکی از روستاهای توابع قم بوده و این کودکان را گول زده، به خانه‌اش برده، از آنها فیلم و عکس گرفته و آزارجنسی‌شان داده است.

  • روحانیون روانشناس می‏‌شوند؟

    روحانیون روانشناس می‏‌شوند؟

    بعد از طب اسلامی، حالا نوبت به مشاوره اسلامی رسیده است. ۶۹نماینده مجلس دوماه پیش، پای طرح پیشنهادی‌ را امضا کرده‌اند که حالا سروصدای زیادی راه انداخته: «صلاحیت اعطای مجوز مشاوره روانشناسی که اکنون در اختیار نظام روانشناسی و مشاوره کشور است، در اختیار حوزه‌های علمیه قرار بگیرد.»

  • نگرانی‌های خاص

    نگرانی‌های خاص

    سال ۱۳۷۳، یک سال از دولت دوم سازندگی گذشته بود که فاطمه هاشمی - که پدرش در صدر دولت نشسته بود - تصمیم به راه‌اندازی بنیادی گرفت برای حمایت از بیمارانی که از آن زمان بیماران خاص نامیده شدند. از آن زمان ۲۸ سال گذشته، بنیاد هنوز سرپاست، یک بیمارستان در آستانه افتتاح است، اما «اوضاع سخت‌تر شده»؛ این گفته رئیس بنیاد بیماران خاص است؛ او در این گفت‌وگو که در بیمارستان تازه‌تاسیس بنیاد در مسگرآباد انجام شد، از سختی‌های این چند سال گفت که دامن بیماران خاص را گرفته؛ از کاهش کمک خیرین، دستگاه‌های خراب‌شده‌ای که تحریم‌ها توان تعمیرش را از ما دریغ کرده و از قانون جوانی جمعیت و موضوع غربالگری که به گفته او قطعا بیماران تالاسمی، بیماری سندروم داون، بیماری‌های ژنتیکی و بچه‌هایی را که ناقص به دنیا می‌آیند، افزایش خواهد داد.

  • کار خیر گران شد

    کار خیر گران شد

    قبل و بعد روزهایی که تحریم‌ها شدند بلای‌ جان مردم تا امروز که تورم بی‌سابقه‌ای را پشت‌سر می‌گذاریم، افرادی با عزم جزم، تصمیم گرفتند بار دولت را بر دوش بکشند. آنها مراکز و خیریه‌هایی را تاسیس کردند تا شاید گره‌ای از کار مردم باز کنند اما کشتی خیلی‌شان الان به گل نشسته؛ حوزه مشارکت و کمک‌های مردمی هم از شرایط اقتصادی جامعه تاثیر گرفته و دیگر بسیاری از خیرینی که چند سال پیش با یک تماس تلفنی میلیون‌ها تومان به خیریه‌ها کمک می‌کردند، حالا یا مهاجرت کرده یا دستشان را کرده‌اند توی جیبشان که گلیم خودشان را از آب بکشند؛ اگر بتوانند.

  • کمبود دارو در پیک هفتم کرونا

    کمبود دارو در پیک هفتم کرونا

    در روزهایی که ویروس کرونا دوباره راهش را میان مردم باز کرده و برای چندمین بار در سه سال گذشته، ایرانی‌ها را دسته‌دسته راهی بیمارستان‌‌‌ها می‌‌‌کند، یک مشکل قدیمی دوباره از راه رسیده است؛ کمبود دارویی.