علیرضا رحمتی

علیرضا رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد سیاسی بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی

مقالات
  • 20 سال رشد رو به قهقرا / نگاهی به سیاست‏‌گذاری و مدیریت اقتصاد کشور از سال 1384 تا 1404

    20 سال رشد رو به قهقرا / نگاهی به سیاست‏‌گذاری و مدیریت اقتصاد کشور از سال 1384 تا 1404

    سند چشم‌انداز بیست‌سالۀ ایران که در سال ۱۳۸۴ به تصویب رسید، محوریت اصلی را بر توسعۀ همه‌جانبه و پایدار کشور، با تکیه بر فرهنگ، تاریخ و جغرافیای ملی و نیز ارزش‌های اسلامی و انقلابی قرار می‌داد.

  • ترامپ و ایران / آثار اقتصادی، سیاسی و امنیتی مواجهه تهران و واشنگتن

    ترامپ و ایران / آثار اقتصادی، سیاسی و امنیتی مواجهه تهران و واشنگتن

    دولت ترامپ احتمالاً از پیمان ابراهیم برای افزایش فشارهای دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی علیه ایران استفاده خواهد کرد و تلاش می‏‌کند ایران را به‏‌عنوان عامل بی‏ثباتی منطقه‌‏ای معرفی کند.

  • یک جهان فرصت/سرنوشت تلخ سرمایه‌گذاری خارجی در دستان تحریم‌ها

    یک جهان فرصت/سرنوشت تلخ سرمایه‌گذاری خارجی در دستان تحریم‌ها

    ایران با جمعیتی نزدیک به ۸۵ میلیون نفر، به‌عنوان یک بازار مصرف جوان و وسیع، نیازهای قابل‌توجهی در زمینه کالاها و زیرساخت‌ها دارد. این نیازها، همراه با موقعیت جغرافیایی استراتژیک کشور به‌عنوان کانون تجاری میان اروپا و چین و هم‌چنین غنای منابع طبیعی، فرصت‌های مهمی برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم می‌آورد. با‌این‌حال، در سال ۲۰۲۳، ایران در شاخص نوآوری جهانی در رتبه ۶۲ از ۱۳۲ کشور، در شاخص ادراک فساد در رتبه ۱۴۹ از ۱۸۰ کشور و در شاخص آزادی اقتصادی در رتبه ۱۶۹ از ۱۸۴ کشور قرار دارد.

  • ناکامی اقتصادی و عبرت از توسعه‌نیافتگی سوریه

    ناکامی اقتصادی و عبرت از توسعه‌نیافتگی سوریه

    اهمیت سرمایه‌گذاری در توسعه پایدار و تمرکز بر تولید ملی به‌عنوان راهکارهای مؤثر برای رسیدن به ثبات سیاسی و اجتماعی و بقای نظام سیاسی است

  • فرصتی برای تحول یا ادامه انزوا؟

    فرصتی برای تحول یا ادامه انزوا؟

    توسعه بخش‌های غیرنفتی، تقویت بخش خصوصی و بهبود محیط کسب‌وکار از جمله مواردی هستند که باید در کنار پذیرش FATF انجام شوند تا تاثیرات مثبت آن به حداکثر برسد. در واقع، FATF شرط لازم رشد اقتصادی است، نه شرط کافی.