نوری قزلجه: امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم در تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسیم
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از گوشت مورد نیاز کشور از محل واردات تأمین میشود. بر اساس برنامهریزیهایی که انجام دادهایم، امیدواریم انشاءالله تا پایان دولت چهاردهم بتوانیم در تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسیم.

به گزارش هممیهن آنلاین، غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در گفتوگو با ایسنا، درباره برنامه خودکفایی در تولید گوشت قرمز اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از گوشت مورد نیاز کشور از محل واردات تأمین میشود. بر اساس برنامهریزیهایی که انجام دادهایم، امیدواریم انشاءالله تا پایان دولت چهاردهم بتوانیم در تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسیم.
وی افزود: تخصیص ارز ترجیحی برای حمایت فعلاً ادامه دارد، اما به هر حال در کشور ما قیمت تمامشده گوشت عدد مشخصی دارد. وقتی میخواهیم این گوشت را مصرف کنیم و در داخل نیز تولید کنیم، طبیعتاً قیمت تمامشده بر قیمت نهایی تأثیرگذار خواهد بود. نمیشود از تولیدکننده انتظار داشت از جیب خود یارانه بدهد؛ بنابراین باید بهرهوری را بالا ببریم. روی کیفیت دام و بهرهوری در حال کار هستیم، ولی این موارد به تدریج اثرگذار خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: قیمت تمامشده گوشت یک واقعیت است. در کشور ما با توجه به منابع موجود و روشهای پرورش دام، طبیعتاً هزینه تولید بالاتر است. وقتی دام در یک محیط بسته و با هزینه زیاد تغذیه و نگهداری میشود، طبیعی است که قیمت تمامشده آن با کشوری که دام را در محیط آزاد و با هزینه کمتر پرورش میدهد، تفاوت داشته باشد.
نوری قزلجه تأکید کرد: با همین وضعیت، گوشت تولیدی ایران از کیفیت بالایی برخوردار است؛ بهطوریکه بسیاری از کشورها حاضرند حتی بالاتر از قیمت داخلی برای خرید این گوشت پرداخت کنند. البته باید توجه داشت که گوشت قرمز در همهجا نسبت به سایر مواد غذایی قیمت بالاتری دارد و این یک موضوع طبیعی است، چرا که تولید آن فرایند متفاوتی دارد و هزینههای خاص خود را میطلبد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط کشور ما که هزینههای تولید بالاتر است، مسیرهایی برای کاهش این هزینهها از طریق افزایش بهرهوری و بهبود کیفیت دام و روشهای تغذیه در پیش گرفتهایم. اما در نهایت باید پذیرفت که گوشت قرمز هیچگاه به قیمت گوشت مرغ نخواهد رسید. گوشت قرمز، گوشت قرمز است و طبیعتاً قیمت بالاتری نسبت به سایر منابع پروتئینی دارد.