علت افزایش قیمت لبنیات مشخص شد
رئیس اتحادیه فرآوردههای لبنی گفت: افزایش قیمت شیر خام بیشتر از ۲۰ درصد بود و تا نزدیک ۳۰ درصد هم پیش رفت و این امر به افزایش ۲۵ درصدی محصولات لبنی انجامیده است.
به گزارش هممیهن آنلاین و به نقل از ایلنا، علی احسان ظفری، رئیس اتحادیه فرآوردههای لبنی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت عرضه کره در کشور با توجه به کمبود پیشآمده گفت: امروز در حالی از عرضه گسترده کره صحبت میشود که چندی پیش همین کسانی که اکنون بر عرضه گسترده تاکید دارند با صادرات بیرویه کمبود را در بازار رقم زدند در نتیجه باید مسئولیت کمبود رخ داده را بپذیرند و پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: دولت ابتدا اجازه داد کره بدون پرداخت عوارض از کشور خارج شود و روسیه که به دلیل تحریم از محصولات اروپا محروم بود به بازار ایران روی آورده بود. صنایع لبنی هم از این فرصت استفاده کردند و محصول خود را به بازارهای صادراتی سوق دادند و بازار داخل را با کمبود روبهرو کردند دولت بر صادرات کره عوارض وضع کرد و رقم ارز حاصل از صادرات را از ۳ دلار به ۶ دلار افزایش داد تا صادرات کاهش یابد و مشکل کمبود عرضه در بازار داخل حل شود.
وی تاکید کرد: بنابراین صنایع در افزایش عرضه داخلی سهمی نداشتند آنها در واقع در اثر فشار دولت مجبور به کاهش صادرات شدند.
ظفری درباره تاثیر افزایش قیمت اخیر شیر خام بر قیمت لبنیات گفت: افزایش قیمت شیر خام بیشتر از ۲۰درصد بود و تا نزدیک ۳۰درصد هم پیش رفت و این امر به افزایش ۲۵درصدی محصولات لبنی انجامیده است.
رئیس اتحادیه فرآوردههای لبنی در پاسخ به پرسشی درباره تاکید اخیر سازمان دامپزشکی بر ممنوعیت فروش شیر خام در لبنیاتیهای سنتی اظهار کرد: شیر خامی که از دامداریها خریدار میشود و در بازار عرضه میشود و یا پیش از عرضه فرآوری میشود مستعد آلودگی به شماری از بیماریها و آلودگیها هست و اگر این آلودگیها پیش از عرضه محصول از بین نرود بیشک بیماری از دام به انسان منتقل میشود و یکی از این بیماریها تب مالت است.
وی افزود: به عبارت دیگرT شیر خام ممکن است با بار میکروبی بالایی از دامداری وارد صنعت شود و این صنعت است که تشخیص میدهد شیر قابلیت مصرف دارد یا نه این کار با دستگاههای باکتریفیوژ انجام میشود که حتی لاشههای مرده میکروب را از شیر جدا میکند اما در بخش سنتی این فناوری استفاده نمیشود و این ضعف سلامت جامعه را به خطر میاندازد.