هشدار درباره کنسرو ماهی آلوده
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو درباره استفاده از گونههای غیرمجاز و آلوده به فلزات سنگین در کنسروهای ماهی هشدار داد.

رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو درباره استفاده از گونههای غیرمجاز و آلوده به فلزات سنگین در کنسروهای ماهی هشدار داد. حسین رستگار با تأکید بر اهمیت همزمان «حلیت» و «سلامت» در فرآوردههای غذایی گفت: «مطالعات انجامشده نشان میدهد، گونههایی مانند کوسه، مارماهی و شمشیرماهی بهدلیل قرار داشتن در سطوح بالای زنجیره غذایی و طول عمر بالا، مستعد تجمع زیستی فلزات سنگین مانند جیوه، کادمیوم و سُرب در بافتهای خود هستند.»
او ادامه داد: «این عناصر از طریق تغذیه و محیطزیست وارد بدن این ماهیان شده و در بافتهای آنها انباشته میشود، درنتیجه در صورت مصرف توسط انسان میتوانند به بدن منتقل شده و آثار زیانباری بر سلامت داشته باشند. درحالیکه میزان انباشت فلزات سنگین و مواد مضر در ماهیان حلالگوشت بسیار کمتر است، ماهیان حرامگوشت معمولاً دارای مقادیر بیشتری از این ترکیبات مضر هستند و مصرف آنها میتواند سلامت را تهدید کند.»